Klara för Dalen

Som Västerviks-Tidningen skrev förra veckan återvänder Victor Romfors hem till Jönköping och spelar för HC Dalen i Hockeyettan.

3 maj 2016 19:40

"Jag har absolut snackat med Dalen och det är klart att de vill ha hem mig, men inget är klart", sa forwarden då efter att ha fått ett negativt besked av VIK.

Under tisdagen blev det helt klart.

"Jag är glad att Victor väljer att spela för Dalen. Har jobbat en längre tid att få honom till laget i konkurrens med flera klubbar. Victor har varit attraktiv för många lag och han har nu bestämt sig för att vara med på vår resa i HC Dalen. Jag ser honom som en ersättare för Tor Immo som lämnade oss för Troja/Ljungby, jag förväntar mig att han skall vara en ledande spelare", säger Per Gustafsson på klubbens hemsida.

Klubben skriver vidare att den räknar med att Romfors blir en viktig spelare, framförallt i powerplay.

– Det känns bra att ha en tränare som tror på en. Jag hoppas så klart på mycket förtroende i det offensiva spelet då jag har haft en lite tillbakaskymd roll i Västervik. Jag känner att det här är rätt steg i min karriär just nu, säger Romfors som gjorde första träningspasset med sitt nya lag på tisdagskvällen.

– Jag känner de flesta i laget, jag har en bra magkänsla, vi har ett bra lag som kan överraska i år.

Med sig får han lagkamraten Robin Byström som är muntligt överens med Dalen.

– Det stämmer. Det känns kul, Dalen verkar vara ett lag som är på väg uppåt. De har fått behålla ett bra lag samtidigt som de spetsar till det ytterligare, säger Byström.

Vad är det sagt att du ska ha för roll?

– De ser mig som en energispelare precis som i VIK, men en mer offensiv roll här. Jag är ju egentligen mer offensiv, men det var väldigt tuff konkurrens i VIK och där fick jag ta den roll jag gavs. I Dalen hoppas jag ta plats i någon av de första tre kedjorna, fortsätter Byström som anländer till sitt nya lag i slutet av sommaren.

– Fram till dess tränar jag på med VIK-spelarna i Västervik och även med Modo när jag åker hem till Örnsköldsvik.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage