Karlin: "Tar med mig topparna"

Under tisdagen reste Västerviks IK upp till Örnsköldsvik för att, precis som i säsongens öppningsmatch, gästa topplaget Modo på bortais.

Mikael Johansson och Mattias Karlin reste med resten av VIK-truppen till Örnsköldsvik under tisdagen för onsdagsmatchen borta mot Modo.

Mikael Johansson och Mattias Karlin reste med resten av VIK-truppen till Örnsköldsvik under tisdagen för onsdagsmatchen borta mot Modo.

Foto: Ilkka Ranta / Frilansfotograferna

Ishockey2019-12-03 16:00

Vi bad VIK-tränaren Mattias Karlin att kortfattat sammanfatta de första 26 omgångarna, alltså seriens första halva.

– Det jag tar med mig är topparna. Vi har levererat bra mot lag på den övre halvan och varit ganska stabila. Båda Modo-matcherna, båda mot Björklöven, ena mot Karlskoga och båda mot Västerås. Vi har gjort övervägande bra matcher mot dem.

Och på andra änden av spektrat?

– Vi vill vara bättre mot lagen som ligger runt oss i tabellen. Vi måste förstå att det inte finns några krav på oss att spela snyggt, eller att vi ska spela ut något lag och därmed överarbeta och inte heller vara rädda för att låta motståndarna ha pucken.

– Och skadorna lämnar vi gärna i första halvan också, lägger han snabbt till.

På onsdagskvällen ställs VIK alltså mot Modo, ett lag man gjort bra insatser mot båda gångerna man mötts under säsongen 2019/20, och med en övertidsvinst och en förlust som facit. Och tränare Karlin är optimistisk.

– Som alltid gäller det för oss att prioritera defensiven, inte bjuda på något och spela en smart ishockey, säger han om matchplanen.

De spelare som inte är med norrut är utlånade backen Erik Gustafsson, skadade forwarden Victor Wänghult samt skadade målvaktsduon Samuel Ward och Adam Vay. Målvakterna på bussen är nyligen inlånade Daniel Marmenlind och junioren Alexander Skepp.

Modo–VIK börjar 19:00 på onsdagskvällen och Sporten rapporterar direkt på VT.se med start cirka 18:45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!