Karlin om backens frånvaro och forwardens återkomst

Sedan tidigare utan Andreas Frisk. Mot Pantern på fredag dessutom utan Kevin Schulze. Här ger VIK-tränaren Mattias Karlin en rapport om backens status samt läget i Västerviks IK.

24 oktober 2018 07:00

Amerikanske backen Kevin Schulze saknades när VIK tränade på tisdagen. Schulze har fått ledigt av personliga skäl. Det kan du läsa om här.

En som var med på tisdagsträningen var Johan Svensson. Backen har inlett säsongen utlånad till division 2-laget HA74 och står noterad för fyra assist på sju matcher. Någon återkomst till VIK är dock inte aktuell i dagsläget.

– Det passade bra för honom att vara med oss och träna. Han hade risktvåan (ett steg i att ta körkort) i Västervik men återvänder till Sävsjö under tisdagen.

LÄS MER: Han kan vara förlorad för VIK

Mot Pantern borta på fredag står det nu klart att VIK, som bäst, har sex backar tillgängliga. Frisk har en överkroppsskada. VIK sonderar terrängen, berättar Karlin.

– Vi har koll på marknaden såklart men det är inte så att vi ringer agenter stup i kvarten. Vi jobbar utifrån det vi har.

Tillbaka i träning var forwarden Mikael Hedlund. Karlin ger lägesrapport kring honom:

– Det här (tisdag) var väl första ordentliga passet för honom och han har en bit kvar tills han är redo för spel. Fredag är kanske inte aktuellt i hans fall.

Efter intensivt matchande med fyra bortamatcher på åtta dagar har spelschemat öppnat upp för fler träningspass för VIK. Välkommet, menar lagets tränare.

– Vi vet ju vad som komma skall, i november lär vi inte träna ihjäl oss direkt. Så det var bra att få in lite mängdträning nu.

Vad fokuserar ni på?

– Både måndag och tisdag har vi jobbat mycket med att skapa trafik och oreda framför mål. Vi har sett att vi gör det men bara ibland. Vi vill få till att det blir lika naturligt som att göra en dragning.

Hur fungerade det?

– I början var det inte alls bra. Det blev inga mål överhuvudtaget. Då blåste vi av och rättade till ett par grejer och efter det såg vi en stor skillnad.

Under träningen nöttes också tre mot tre-spel en ganska lång period. Laget jobbade in att byta i rätt lägen.

– Vi har kört lite tuffare pass i början på veckan så går vi in på lite mer speltaktiska detaljer ju närmare match vi kommer, säger Mattias Karlin avslutningsvis.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman