"Känner oss bestulna på två poäng"

Det kraftiga spelövertaget genererade bara en poäng för Västerviks IK när man tog emot Mora IK. Gästerna vann i straffläggningen.

VIK gjorde en bra hockeymatch men fick bara med sig en poäng mot Mora.

VIK gjorde en bra hockeymatch men fick bara med sig en poäng mot Mora.

Foto: Filip Gustafsson

Ishockey2019-10-23 21:55

– Vi känner oss bestulna på två poäng. Då menar jag kanske inte domaren utan mer att vi inte lyckas ta tillvara på det vi skapade, säger huvudtränaren Mattias Karlin.

VIK var i underläge med 1–2 inför sista perioden och efter Victor Öhmans kvittering tryckte man verkligen på för ett segermål.

– I hela sista perioden var det spel mot ett mål men det ville sig inte riktigt, säger Karlin.

Vad saknades, förutom målet då?

– Lite flyt, vi hade inget som studsade med. Vi Skjuter 37 skott men kunde haft mycket mer. Vi måste bli lite mer sugna på att göra mål, det är lite för mycket pass i huvudet. Spelarna vill göra sig spelbara istället för att driva på mål. Lite rakare i anfallszonen vill jag se, men vi gör många jävligt bra saker, det är det sista lilla som saknas.

Tränaren tillstår ändå att insatsen på onsdagskvällen var en av hans lags bättre den här säsongen.

– Det kan det vara, absolut. Det är alltid svårt att jämföra med olika motståndare men vi gör en bra hockeymatch. Kan vi göra nåt liknande framöver så borde poängen och målen komma också.

För debuterande kanadensiske backen blev det när vi summerade kvällen 11:40 i speltid.

— Han gör det bra då han inte spelat på väldigt länge. Han är ju självklart långt efter dom andra men det syns att han är lugn och trygg. Spelar smart. Det kommer bli bra. Han kommer växa desto längre det går, lyder Karlins omdöme.

Nästa drabbning för VIK är redan på fredag. Då i Scaniarinken mot Södertälje. Karlin har planen klar för tiden däremellan.

– Nu gäller det att få alla fräscha. Vi har några gubbar vi tror kommer stegra och det tror vi kommer göra att laget stegrar. Det finns saker att jobba på i spelet och formmässigt, men vi är på väg uppåt, säger Karlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!