JUST NU: VIK värvar kanadensisk back

Västerviks IK agerar. På onsdagen presenterade man en ny värvning.

VIK har värvat en ny back.

VIK har värvat en ny back.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2019-10-16 16:03

Det rör sig om den, med allsvenska mått mätt, meriterade kanadensiske försvarsspelaren Brandon Burlon, som närmast kommer från spel i norska Stavanger, vilka han representerade under förra säsongen. Han har inte spelat något under upptakten av innevarande säsong.

"Västervik har gjort klart med 29-årige kanadensiske backen Brandon Burlon för resten av säsongen 2019-20. Brandon kommer senast från spel i norska högstaligan i laget Stavanger Oilers där han producerade 27 poäng på 30 matcher under förra säsongen. Han är 1,83 lång, väger 87 kilo och skjuter med vänsterfattning.", skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Hans namn dök upp till en vettig peng och vi fick ganska snabbt bra referenser och vi har kollat en del på hans matcher och kände att det kan va en spelare som gör vårt lag bättre, säger VIK:s sportchef Emil Georgsson till Sporten.

Att VIK stärker upp backsidan med en etablerad, rutinerad spelare, är ingen slump.

– Det har gått lite sådär inledningsvis och försvarsspelet har inte varit tillräckligt bra. Vi visste när vi gick in i säsongen att vi hade en ung backsida så att få in en spelare med lite ålder är ingen nackdel, säger Georgsson.

Brandon Burlon har lång erfarenhet från AHL med 105 poäng på 325 matcher, framför allt i New Jerseys dåvarande farmarlag Albany Devils och i Arizona Coyotes farmarlag Tucson Roadrunners. Han har också hunnit spela en säsong i Düsseldorf i tyska högstaligan, bland annat med VIK:s center Rob Bordson.

– Han kan spela åt båda hållen enligt det vi sett och fått beskrivet för oss. En bra kille, vilket inte ska underskattas heller.  Han har mycket erfarenhet av spel på hög nivå och kommer med den rutinen förhoppningsvis bli ett bra tillskott till vårt lag.

Pappersexcersisen är inskickad och VIK hoppas ha Burlon spelklar till nästa vecka.

– Det tar olika lång tid, beroende på hur mycket de har att göra. Det har varit klart ett tag och vi skickade in allt i helgen som var.

Med Burlon kontrakterad har VIK nio backar i truppen under kontrakt.

– Förhoppningsvis spetsar det här till det lite. Vi får se vad som händer framöver, det är en ständig dialog jag har med tränarna, säger Georgsson avslutningsvis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!