Jacob har större delar av säsongen tillhört VIK:s fjärdekedja som för det mesta ska försöka ta bort motståndarnas bästa offensiva formation.

I de senaste matcherna har Jacob fått beröm för sina insatser och det har gjort att han fått mer istid än tidigare under säsongen.

– Det har känts bra för egen del. Det har gjort att jag har fått större förtroende och därmed mer istid, men samtidigt är istid något man förtjänar, säger Jacob Tenemyr.

Efter att ha tillbringat juniortiden i IK Oskarshamn återvände han till VIK inför säsongen 2014–15, men det blev bara en säsong. Sedan väntade en säsong i Tyringe respektive Kiruna innan Jacob i slutet av förra säsongen återvände till moderklubben.

– Jag har inget bra svar på varför det känns bättre nu. Det är mer helheten. Det tar tid att komma in i det eftersom det bland annat är en helt ny liga.

Jacob har spelat tillsammans med Pierre Gustavsson och Emil Georgsson, sedan den senare kom tillbaka efter sin skada, och trion har fungerat mycket bra ihop.

– Vi har tillbringat mer tid i anfallszon än i försvarszon och skapat en hel del chanser. Vi har inte varit inne på ett baklängesmål i spel fem mot fem sedan Emil kom tillbaka, säger Jacob som har plus fem i plus/minusstatistiken.

I lördags kom säsongens fjärde mål från Tenemyrs klubba när han svarade för 4–0-målet mot Björklöven efter ett fint samarbete med Andreas Frisk.

Målet är ett av tre kandidater till veckans mål i Hockeyallsvenskan.

– Det var riktigt skönt eftersom det inte hade blivit så många tidigare.

För VIK-spelarna var det väldigt viktigt att studsa tillbaka efter den tunga förlusten mot Södertälje.

– Mot Södertälje skapade vi massor av chanser utan att lyckas göra mål. Därför var det skönt att vi fortsatte att göra mål senast, även om vi hade avgjort matchen. Vi gjorde en riktigt bra bortamatch där vi höll oss till spelplanen.

På onsdagskvällen väntar en utmaning för Jacob och hans lagkamrater när serieledaren Timrå IK svarar för motståndet i Plivit Trade Hallen.

– Det gäller att vi kommer ut med hög fart och sätter press på deras backar. De har flera duktiga offensiva spelare som vi måste se upp med.

Vad säger du om Jacobs insats så här långt?

– Jättebra, han växer i takt med självförtroendet och får göra något mål ibland. Jag är livrädd om den kedjan som gör sitt jobb varje kväll och det ramlar in något mål framåt då och då också, svarar VIK:s tränare Roger Forsberg.

vik