Inställningen viktig i tuffa bortamatchen

En poäng mot serie-tvåan i lördags. Kan VIK skrälla och ta nya poäng borta mot serieledande Björklöven på tisdagskvällen?

VIK ställs mot Björklöven i tisdagens allsvenska match.

VIK ställs mot Björklöven i tisdagens allsvenska match.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2019-10-14 18:00

Det blev ett välkommet om än litet trendbrott i lördags då VIK, efter en slutminutskvittering från Oskar Pettersson, bröt den dystra nollpoängstrenden som stannade på fem matcher. En poäng blev det – och den vill man bygga vidare på när man på tisdagen gästar A3 Arena i Umeå för bortadust med Björklöven.

– Det vi tar med oss från Timrå-matchen är framför allt att vi slet på ett bra sätt. Vi mötte ett lag med bra självförtroende och med duktiga spelare. Vi höll stången bra och bjöd inte på samma sätt som tidigare, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Än tuffare är det på förhand på tisdagskvällen när VIK, som reste under måndagen, intar isen i Umeå för duell med serieledande Björklöven. "Löven" har gått råstarkt under inledningen och vunnit åtta av sina första kamper.

– Inställningen blir väldigt viktig för oss, likaså tålamodet. Första 10 minuterna kommer det säkert gå undan, då gäller det verkligen att vi täpper igen och hittar in i matchen samtidigt som vi får bort deras energi, säger Karlin.

En del förändringar är att vänta i VIK-laget till matchen mot Björklöven, kontra det lag som övertidsföll mot Timrå i lördags. Victor Öhman är kvar hemma i Västervik då han är sjuk.

– Det betyder ju att vi förändrar en del i leden men det kommer inte att bli jättestora ändringar, berättar Karlin.

Sporten direktrapporterar från det allsvenska mötet, som börjar 19:00. Vår rapportering startar cirka 18:45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!