Här är VIK:s nya förstemålvakt – med förflutet i HV och LHC

Västerviks IK har spikat sitt målvaktstandem till debutsäsongen i Hockeyallsvenskan. Väletablerade Jonas Fransson är klar för klubben.

4 juli 2016 15:42

Att VIK varit på jakt efter en rutinerad förstemålvakt har varit känt länge. Idag blev det klart att man hittat det man sökt efter. Jonas Fransson, 36 år, senast i Västerås och HV71, kommer att utgöra VIK:s sista utpost kommande säsong.

– Vi har varit noggranna med den här positionen, det var väldigt viktigt att vi hittade rätt, kommenterar VIK:s sportchef Tomas Lind.

Tranåsbördige Fransson kommer in med en stor portion erfarenhet till VIK-truppen, eller vad sägs om 101 SHL-matcher och hela 295 Allsvenska kamper.

– Han har varit med i skarpt läge förut, och vi kommer förmodligen inte spendera lika mycket tid i anfallszonen som de två senaste säsongerna, säger Lind.

– Åldern spelar verkligen ingen roll, tvärtom. Det är en trygghet att ha en rutinerad målvakt, fortsätter sportchefen.

Fransson själv ser fram emot en ny utmaning i VIK-dressen.

– Det känns inspirerande att vara med på den här resan. Tidigare i allsvenskan har det varit förväntade topplag jag spelat i, så det ska bli spännande att slå ur underläge.

Målvakten erkänner att han inte har någon större koll på sina nya lagkamrater, men säger också att valet av VIK till slut var ganska enkelt:

– Jag har en anknytning till staden då mina svärföräldrar har en stuga där, så jag har spenderat mycket tid i staden. Sedan är det utmanande för mig att få ansvaret som en av de äldre spelarna att kunna bidra med saker även utanför isen.

Tomas Lind igen:

– För en månad sedan trodde jag kanske inte att vi skulle få in ett såhär klockrent namn. Jag tror att det blir bra för Ludvig Engsund också, att få någon att lära sig av, som har spelat på en hög nivå. Att ha både en rutinerad och en utvecklingsbar målvakt tror jag är viktigt, och jag är riktigt nöjd med vårt målvaktspar.

VIK-truppen börjar så sakteliga bli fulltalig, alltjämt är det en center och en – helst högerskjutande – back man söker. Tomas Lind, sin vana trogen, är kylig.

– Det kan bli så att vi går på is utan att ha fyllt dom positionerna, vi har spelare för att träna på fyra femmor. Det kommer att frigöras spelare framöver, så där ska vi vara kräsna.

Någon som definivt är på plats är Jonas Fransson, som kommer att bo i Linköping.

– Lite pendlande blir det ju, men det är inga problem. Det ska bli riktigt roligt detta, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!