Han har växt ut till ny poängkung

Blir Mikael Hedlund VIK:s nya poängkung i vinter? Det finns i alla fall saker som talar för det efter de två första träningsmatcherna.

18 augusti 2018 09:00

Frågan är om den blott 19-åriga Värmlänningen kunde ha fått en bättre start på sitt hockeyallsvenska äventyr. Två segrar på lika många matcher, målskytt i bägge och dessutom den som inledde målskyttet på VIK:s första isträning för knappt två veckor sedan.

Och det för en spelare som tidigare bara spelat två seniormatcher, för Färjestad i SHL, tidigare.

– Det är bara två matcher som sagt och många andra kanske är lite ringrostiga, skrattar Hedlund, och fortsätter:

– Men så klart har det nog gått lite bättre än jag hade förväntat mig innan. Den största skillnaden mellan junior- och seniorhockey tycker jag hittills är att det smäller på lite mer i närkamperna.

I poängkolumnen finns fyra poäng (2+2) på Hedlunds konto – och han är bara ett av flera nyförvärv som presterat direkt.

– Jag tycker att det har sett riktigt bra ut så här långt, även om det är svårare att säga när det är försäsong. Vi har ju skrapat ihop en i princip helt ny grupp, så jag tror och hoppas att det kan bli riktigt bra.

Och då är det dessutom tre tilltänkta spetsspelare som inte är på plats än. Hur tänker du med en eventuell konkurrenssituation där?

– Det är viktigt att få konkurrens på allt. Oavsett om det gäller träning eller match. Sedan siktar jag på att ta en offensiv plats, men det är jag införstådd med att jag måste spela mig till. Så själva konkurrensen tror jag bara gör nytta, svarar Hedlund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer