VIK var nere på sex backar och elva forwards då man hade forwardsduon Emil Alba och Victor Öhman samt backarna Andreas Frisk och Emil Wahlberg på frånvarolistan. Mot ett fysiskt spelande Björklöven var det inte optimalt, givetvis.

– Vi är lite ont om folk vilket gör att vi behöver gå hårt på vissa spelare, det kanske ledde till lite soppatorsk mot slutet, säger målvaktstränaren Gabriel Remelin, som mötte pressen efter förlusten.

Efter gästernas tidiga 3–2-mål i början på tredje perioden var det tydligt att de fokuserade på att spela kompakt, ligga på rätt sida och minimera antalet högoktaniga chanser för VIK. Något Umeå-laget gjorde förtjänstfullt, hemmakvitteringen uteblev trots flera chanser i numerärt överläge.

Artikelbild

| Björklövens Mattias Granlund svarade för 2–1-målet i numerärt underläge.

– Jag tycker ändå att vi gör en okej match. VI skapar ändå rätt många lägen men kan inte riktigt förvalta dem, sedan vad det beror på kan jag inte riktigt svara på. Men vi hade bra chanser att kvittera, bland annat har vi ett skott som går ut via kryssribban, menar Remelin.

Han säger också att VIK visste om sedan tidigare att Björklöven-försvaret är svårpenetrerat.

– Vi visste att dom är duktiga på att stänga ute lag, blocka skott och hela den biten. Det var en uppgift som vi kanske inte riktigt klarade av idag, deras målvakt kunde ganska enkelt se och rädda våra avslut.

På fredag stänger transferfönstret – är det något på gång i truppen?

– Ingen aning, inte vad jag vet i alla fall, avslutar målvaktstränaren.