Med säsongens andra nolla hade VIK:s rutinerade målvakt stor del i 2–0-seger i Plivit Trade Hallen.

– Det är allltid skönt att hålla nollan och det stämmer att det är den andra nollan, säger Jonas Fransson.

I de två senaste matcherna har Jonas släppt in ett mål och har varit en stor anledning till att VIK har vunnit båda matcherna.

– De två senaste matcherna har känts jättebra. Laget har krigat för mig och har ställt upp på returer samt blockat ett otal skott. Det hjälper till också, menar Jonas.

– Det är en skön känsla när pucken studsar på en. Det blir mycket enklare än att behöva jaga pucken hela tiden. Det är skönt när man är inne i den formen.

Efter de inledande minuterna i andra perioden kopplade Timrå ett rejält grepp om händelserna och förlade spelet under långa stunder i hemmalagets zon. Gästerna surrade som bålgetingarna i jakten på ett ledningsmål och det gjorde att VIK:arna inte fick en lugn stund när laget hade pucken i egen zon. Laget hade svårt att komma ur zonen på ett konstruktivt sätt.

Det blev dock inget ledningsmål och det ska VIK tacka sin Jonas Fransson för.

Artikelbild

| Säkerheten själv. Jonas Fransson storspelade mellan stolparna när VIK besegrade Timrå.

Bästa lägena att spräcka nollan hade Timrås Erik Karlsson två gånger om. Först med ett friläge där han inte lyckades överlista hemmamålvakten och vid andra tillfället tog avslutet klockrent i ena stolpen.

– Jag vet inte riktigt vad som hände i den perioden. Jag tycker vi gick lite för mycket framåt som gjorde att de fick spelvändningar på oss. Det var väl det som krävdes den här gången och rädda så vi var med i matchen inför sista perioden.

Artikelbild

| Målchans. Christopher Fish försöker överlista Henrik Haukeland i Timråmålet.

– De var lite hetare än oss i andra perioden, men sedan tycker jag tredje perioden var ganska jämn även om de trycker på. Det var skönt när vi gjorde andra målet, säger Jonas.

Efter den tveksamma andra perioden fick VIK en drömstart på tredje perioden när Emil Wahlberg dundrade in 1–0 efter drygt en minut.

Artikelbild

Timrå fick två numerära överlägen i rad när laget jagade kvittering, men istället kunde VIK ta vara på en spelvändning när Alexander Wiklund slog in 2–0 med drygt fem minuter kvar.

Stolparna var också på Franssons sida den här kvällen i och med att gästerna hade två skott där.

Artikelbild

– Det räcker att täcka till stolpen, man behöver inte täcka förbi stolpen, konstaterar Jonas Fransson.

På fredag spelar VIK hemma mot BIK Karlskoga i en riktig sexpoängsmatch. Det skiljer tre poäng mellan lagen efter 24 spelade matcher.

vik