Det är korkat och vedervärdigt

Nyheten slog ner som en bomb under tisdagskvällen.

3 november 2016 08:38

Två VIK-spelare hade åkt dit för rattfylla, på varsitt håll.

Häpnadsväckande – och fullständigt bedrövligt.

Jag och min kollega Malin Belfrage misstänkte att något var lurt i VIK-lägret redan under eftermiddagen. Då hade Malin gjort en vanlig inför match-artikel, och vi förundrades över att Victor "11" Öhman och Alexander Pettersson inte fick följa med till matchen mot Almtuna, trots att VIK hade brist på forwards då Jörgen Karterud och Nicolai Meyer var iväg med norska respektive danska landslaget.

Än mer mystiskt blev det när tränaren Mattias Karlin kortfattat svarade "vi valde den vägen den här gången" på frågan om varför Öhman och Pettersson fick stanna hemma.

Läs mer: Spelarna talar ut: "Jag skäms"

Spekulationer i alla dess former snurrade runt i mitt huvud: Hade de kommit för sent till träningar vid upprepade tillfällen? Hade de hamnat i slagsmål den gångna helgen på krogen? Hade de varit så dåliga i de senaste matcherna så Karlin ville sända en signal?

Fel, fel och fel.

Det som från början var lurt mynnade ut i något helt annat och mycket värre.

En skandal av stora proportioner.

I helgen som var, då VIK:s spelare hade ledigt och tilläts festa till det, inträffade allting som nu skakar om Västerviks Ishockeyklubb i grunden.

Det är inga smågrejer som Victor Öhman och Alexander Pettersson har gjort. Det är otroligt allvarligt.

Båda spelarna är oerhört ledsna och ångerfulla efter det som har inträffat. Jag förstår fullt ut att ångesten ligger över dem som ett mörkt moln, och att de mår jättedåligt.

Men jag förstår absolut inte hur man kan sätta sig och köra bil efter en festkväll.

Det är en korkad och vedervärdig handling. Som ska fördömas med all tydlighet.

Nu återstår det att se vad följderna blir på det här. Tills vidare är Victor Öhman och Alexander Pettersson avstängda från matchspel med VIK, däremot får de träna med laget. Hur VIK agerar framgent blir intressant att följa.

Det är ingen vågad gissning att det som har hänt inte är direkt populärt hos supportar, sponsorer, lagkamrater, ja alla inblandade i föreningen.

Förutom eventuella åtgärder inom klubben, så pågår även en polisutredning kring båda två. Att båda blir straffade på något sätt är att vänta, frågan är bara hur hårt straffet blir.

En sån här katastrof kommer alltid extremt olägligt. För VIK, som efter supersviten på nio raka segrar nu har fem raka förluster, är det som en käftsmäll modell större.

Jag har tidigare skrivit om den fina harmonin som finns i VIK. Den tror jag har varit intakt trots att resultaten inte gått lagets väg på sistone. Men det här borde sannerligen göra att den får sig en rejäl törn.

Totalt sett har VIK gjort en lysande säsongsöppning som har överträffat allas förväntningar.

Det är först på slutet det har börjat blåsa snålt poängmässigt.

Skandalen som inträffade var det sista laget behövde.

Kommer moralen att sänkas inom laget eller kommer de enas som grupp och gå stärkta ur det här?

En prövningens tid väntar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis Sportreporter på Västerviks Tidnigen