LÄS MER: Här är beskeden från VIK-backarna

LÄS MER: VIK-dominans i "Mikes femma"

VIK har positiva minnen från senaste besöket i Västerås i och med att det blev seger med klara 6–1.

Artikelbild

| VIK:s tränare Mattias Karlin.

– Det var bra senast, men det är ingenting vi räknar med den här gången målmässigt. Vi räknar självklart med en bra insats, så vi ska ha en bra poängchans, säger VIK:s tränare Mattias Karlin.

Efter tre raka förluster så har VIK vunnit de två senaste matcherna och har bara släppt in ett mål.

Vad är skillnaden som har gjort att ni har vunnit?

– Framförallt har vi tätat ihop det lite grand. Vi har snackat mycket om slutspel för vår del. Det är leva eller dö för oss, så det hårda jobbet i defensiven måste till genom att smälla på och det har vi tränat mycket på. Just kampspelet är viktigt att vi får med oss ut på planen. Vi tänker mer nu och håller ihop på ett helt annat sätt, svarar Mattias.

Tack vare de två senaste segrarna så har VIK fått ett betryggande avstånd ner till Almtuna som ligger under kvalstrecket. Det skiljer åtta poäng mellan lagen.

– Önskan är att glappet ska bli ännu större. Vi kan bara fokusera på oss själva. Vinner vi matcher så ska de inte kunna komma ikapp. För oss handlar det om att hitta treor eller tvåor eller ettor. Vi vill gärna göra det jämnare uppåt, men självklart vill vi lämna den nedre delen, konstaterar Mattias.