Binner matchvinnare för VIK mot Västerås

Två raka segrar för VIK i säsongsinlednignen – och doldisbacken levererar offensivt.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2019-09-23 21:58

Det var inte många i hockeyallsvenska sammanhang som kände till Alexis Binner innan han i somras presenterades som nyförvärv i Västerviks IK. Några månader senare är han namnet på mångas läppar. Efter 1+1 för andra matchen i rad och matchvinnare mot Västerås på måndagskvällen är det en strålande Binner som svarar på medias frågor.

– En otroligt bra start, det är kul att spela hockey just nu. Det är riktiga laginsatser i båda matcherna som har gjort att vi vunnit, säger Binner.

Mot Västerås fullbordade han VIK:s vändning när han skickade in 3–2-pucken i slutskedet av den andra perioden. Målet visade sig bli matchens sista.

– Vi försökte göra något annat men Västeråsspelarna åkte inte som vi trott så jag tvingades bara skicka in den mot mål, så tog den på deras back och in. Kul när det händer, det går emot en ibland.

Två mål och två assist på två matcher – det är ett hyfsat facit såhär i inledningen.

– Ja, en bra start även för mig. Men jag har haft lite tur och framför allt haft bra medspelare som gjort kanonjobb framför kassen så att jag fått dom möjligheterna.

Något som Alexis Binner jobbat mycket på – och som verkat ge resultat – är förmågan att få igenom skotten från backplats. Alltså att undvika framstormande, pucktäckande forwards.

– De senaste två åren har jag jobbat mycket på det, speciellt i nordamerika handlar mycket om att få förbi skotten och jag har lyckats ta med mig det spelet här hem till Sverige.

Din bild av allsvenskan efter ett par matcher?

– En bra, snabb liga med många skickliga spelare. Kul att lira här hemma, vi har en bra publik och klacken höll igång riktigt bra, avslutar VIK:s matchvinnare

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!