"Behövs fler målgester i svensk hockey"

"Jag tycker att vi gjorde en riktigt bra match. Spelet i boxplay var strålande och överlag var det en riktig laginsats rakt igenom". Orden är VIK-tränaren Gabriel Remelins.

23 januari 2019 22:07

Att det var just Tingsryd som besegrades var han extra belåten över.

– Man brukar ju snacka om sexpoängsmatcher, och det var väl det här. Sättet vi vinner på matchen på, att hela laget var med och bidrog, tycker jag är lite extra imponerande.

Hemmasegern var VIK:s fjärde raka i Plivit Trade-hallen.

– Vi har många matcher kvar på hemmaplan också vilket är skönt. Särskilt då det gick lite tyngre här i början, säger Remelin.

Annars skulle en hel del handla om VIK:s lagkapten Alexander Lindqvist-Hansen som valde att fira sitt 1–0-mål med en präktig målgest. Åkande på ett ben, båda armarna utåt – och en lång blick mot Tingsrydsbåset.

– Det är för lite sånt i hockey. Kolla bara på fotbollen där det görs fler coola målgester... och här ska man bara åka. Nej, det är kul att bjuda på någonting. Mer sånt behövs i svensk hockey, skrattar Lindqvist-Hansen med en desto mer seriös blick.

Vad var det för någonting?

– En fågel. Den andra var ju Matthews (Auston, i Toronto) när han visar att det är mål. Jag tänkte att matchen var över, så nu visar jag att det är slut, fortsätter han.

För Alexander Lindqvist–Hansen gjorde inte bara ett mål – utan två – när han punkterade matchen till 4–1 i öppen kasse.

– Enkelt, bra och det räcker. Jag gillar det. Nu har det ju blivit ett par sådana på slutet.

Har du några fler firanden på lager?

– Haha, självklart. Om det blir något mer mål kanske det blir en ny målgest. De blir ofta till mitt där i stunden, det är svårt att bestämma innan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer