Efter den mindre bra insatsen mot Almtuna var det ett klart bättre VIK som kom till spel i onsdagens träningsmatch i Norrköping.

I två perioder hade VIK bra kontroll på händelserna och ledde helt välförtjänt med 3–0. Tredje perioden blev riktigt målrik i och med att det bjöds på hela sex mål. 

– Första perioden är nog den bästa. Vi var ganska rejäla i det vi gjorde. Vi gjorde samma sak hela tiden. Vi följde det som var uppsatt. En av våra bättre perioder under försäsongen. Andra perioden tycker jag vi spelar helt okej. Vi drog på oss lite för mycket utvisningar som gjorde att det blev hackigt, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Hemmalaget reducerade till 1–3 omgående i tredje perioden och i slutet av perioden blev det svängdörrshockey när Hästen satsar allt framåt för att komma ifatt.

– Vi fick en urusel start på perioden. Jag tycker att vi hade bra kontroll på det. Sedan var Adam Vay olycklig vid deras andra mål som gjorde att de fick energi.  Om det är något lag som gynnas av svängdörrshockeyn så är det Hästen.

– Jag tycker vi gjorde det bra i de två första perioderna. Det vi snackade om inför tredje perioden var att göra en bra period så att vi skulle få med oss 60 minuter. Nu blev det 50 minuter.

För andra matchen i rad fick VIK bra utdelning i numerära överlägen. Tre av fem mål kom i den spelformen. Denna gång var det samma trio som var inne på alla målen. Nämligen Wictor Wänghult, Emil Alba och Victor Öhman. 

Artikelbild

| VIK:s Victor Öhman och Alexis Binner jublar efter ett av VIK:s fem mål.

– De här två matcherna där vi har spelat med mera power play-femmor så tycker jag att vi har gjort det jättebra. Sedan vet man hur det är. Ibland är det tillfälligheter, menar Mattias.

Rob Bordson fanns med i laguppställningen, men kom inte till spel.

– Jag blev skadad på uppvärmningen. Vi ska kolla upp skadan under torsdagen för att se hur allvarlig den är. Jag vill inte ta några risker, utan det bättre att vara redo till premiären, säger Rob Bordson.

VIK kom till spel med endast fem backar eftersom trion Erik Ullman, Henrik Malmström och Adam Plant inte var i spelbart skick. Ullman ska dock vara redo för seriepremiären.

Det är mera osäkert när det gäller Malmström och Plant.

– Vår förhoppning är att en av dem spelar premiären. På den ena är det mer av en försiktighetsåtgärd medan en definitivt är borta till premiären, säger Mattias Karlin utan att specificera ytterligare.

Mål och pass, VIK: Emil Alba 2+1, Wictor Wänghult 1+2,  Victor Öhman 1+1, Jake Randolph 1+0, Alexis Binner 0+1.