Backen stannar i VIK

Han fanns inte med på isen mot Pantern då en skada satte stopp. Men PTH-publiken får njuta av Niklas Folins tjänster även i fortsättningen.

19 februari 2019 20:03

I ett spelavbrott i den andra perioden presenterade VIK nyheten att populäre backen Niklas Folin förlänger sitt kontrakt med VIK över nästa säsong.

Folin, 25, anslöt till VIK inför denna säsong efter collegespel i USA och har under säsongen noterat två mål och tre assist på 32 matcher.

– Niklas har varit en spelare vi velat förlänga med under en tid och det kändes självklart. Han har gjort en jättebra säsong, säger sportchefen Emil Georgsson till Sporten.

Hur ser ni på de skadorna han ändå har dragits med sedan han kom till Sverige?

– Först och främst har han varit väldigt bra de gångerna han har spelat. Skadeproblematiken är något vi får försöka lösa. Niklas har något strul med nacken, men det var absolut inget som påverkade oss i diskussionerna.

När Emil Georgsson tittar i spåkulan ser han en blivande toppback:

– Vi har redan sett många saker vi gillar och nu när omställningen till stor rink är över lär det bli ännu bättre. Om han bara får vara frisk med en full försäsong i ryggen så finns det också mer att ta av. Vi tror till exempel att det finns en offensiv uppsida där.

Niklas Folin själv fortsätter:

– Jag har trivts väldigt bra med laget, staden och allt runtomkring från första dagen fram till nu. Så det var ett självklart val att förlänga.

VIK har efter segern på tisdagskvällen satt sig själva i en strålande sits inför seriens fem sista matcher.

– Det är framför allt ett bra läge. Men det är riktigt jobbigt att stå vid sidan om att kolla på. Jag klarar nästan inte av det då jag blir så nervös, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman, David Eidhammer