"Vi ska inte få elefanthuvud"

Melke Alan, manager och huvudtränare för Linköping City, är redo för söndagens seriepremiär hemma mot Boden.

5 april 2019 07:00

Hur är läget inför premiären?

– Läget är bra, alla spelare är tillgängliga som det ser ut nu. Vi har bara småskavanker. Vi är nöjda med försäsongen där vi haft tuffa matcher mot bra lag och vi har gjort bra resultat. Men vi får inte glömma att vi har varit det hungrigare laget när vi mött lag från högre divisioner och det har bara varit försäsong. Det är svårt att få ut ett kvitto på hur vi ligger till. Men det gäller att vi är noggranna med att inte få elefanthuvud, att vi har kraften kvar i benen. Annars gör det ont när man faller. Till i år har vi valt att ta in lite andra karaktärer i laget, det är viktigt att vi får in en vinnarkultur och en vinnarmentalitet.

Var hamnar Linköping City?

– Vi vill hota i toppen och vi satsar mot superettan. Vi ska göra ett allvarligt försök att gå upp.

Nyckelspelare?

– Det är centrallinjen med målvakten Michael Hartmann och upp genom laget, med spelare som Patrik Johansson, Almir dos Santos, Lawson Sabah, Alexander Fioretos, Carlo Yaël och Wellinton Gigante.

Seriefavoriter?

– Fyra-fem lag gör upp om det. Förutom oss blir det Akropolis, Carlstad United och Sandviken, och kanske Vasalund som uppstickare.

Fotnot: Samtliga matcher med Linköping City och Sylvia från Norrköping direktsänds i webb-tv på Öst medias sajter corren.se, nt.se och mvt.se. Gratis för prenumeranter.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa