– Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka till Vimmerby. Jag känner klubben sedan tidigare och ser verkligen fram emot det här. Det är stort intresse i Vimmerby och jag har saknat att spela i hallen, säger Pierre Gustavsson i ett pressmeddelande.

Pierre Gustavsson spelade i Vimmerby Hockey senast mellan 2010-2013 och var med om att ta laget från division två till toppen av Hockeyettan.

– Jag vill vara med på resan att utmana om en allsvensk plats. Jag ser mig själv som en tvåvägsspelare som jobbar hårt i båda riktningarna, säger "PG".

I Vimmerby Hockey blir han spelare nummer 13 i lagbygget, som tar form alltmer.

– Pierre Gustavsson tillför oss rutin både på isen och i omklädningsrummet. Vi ser honom som en stabil och allround tvåvägsspelare, som det finns mer offensiv i än han kanske fått visa de senaste åren. Vi är glada över att ha fått hans påskrift, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.

Kontraktet med Pierre Gustavsson är skrivet på ett år.

Vimmerby Hockey 19/20:

Oskar Carlsson (kontrakt), Martin Jönsson (kontrakt), Jakob Karlsson (förlängning), Oscar Gustafsson (förlängning), Pelle Ström (förlängning), Oliver Kempainen (förlängning), Anton Carlsson (förlängning), Tobias Fridh (ny från Tyringe), Tomas Ryden (förlängning), Oscar Wallden (ny från Djurgårdens IF), Edwin Johansson (ny från Västerviks IK), Alexander Andersson (förlängning), Pierre Gustavsson (ny från Västerviks IK).