Det är riktigt skoj att vi har lyckats kvalificera oss till slutspelet. Från början var vi mest med för att skulle få spela lite roligare cuper. Vi hade inga större planer, säger Fredrik Johansson, en av VFF-tränarna

Under lördagen spelades den sista kvalomgången till SM-slutspelet i futsal och VFF spelade i Norrköping. För motståndet svarade Täby United, Linköpings FF, IFK Mariefred. Bara segrade gick vidare till finalspelet.

VFF mötte först Linköping och vann efter övertygande spel, ganska enkelt med 4–0. I andra matchen väntade Mariefred och trots ett par slarviga inledande minuter vann VFF med förkrossande 8–0.

Sista matchen mot Täby blev helt avgörande vilket lag som skulle vinna gruppen och gå vidare.

Täby hade fyra poäng efter sina två första matcher. För VFF räckte det med ett oavgjort resultat för att vinna gruppen eftersom de hade inlett med två segrar.

Täby tog tidigt ledningen med 1–0, men Albin Kito kvitterade till i mitten av första halvlek. Resten av matchen dominerades spelmässigt av Täby, men VFF höll undan till 1–1 genom starkt kämpande av alla spelare.

– I lördags fanns inga andra tankar än att vi skulle försöka vinna gruppen. Även om vi inte visste så mycket om de andra lagen så trodde vi att vi hade en bra chans att gå vidare, säger Fredrik.

Detta innebär alltså att VFF har kvalificerat sig till SM-slutspelet som avgörs i Helsingsborg den 1–3 mars. Återstår gör bara åtta lag som ska göra upp om den fina utmärkelsen SM-mästare i futsal för P15.

Målskyttar i VFF var Albin Kito 7, Melvin Svensson 4, Omar Tarabei och Mehmet Tekbas.