VFF är redo med nya tränarstaben

Det smäller direkt för Västerviks FF när det är seriepremiär i division 4 i och med att Gullringens GoIF svarar för motståndet på Bökensved.

11 april 2019 20:38

– Det ska bli kul med premiär och det blir lite extra kul att det blir lite av ett derby. Gullringen har ett par vassa spelare och de är tunga att möta. Det blir helt klart en bra värdemätare, säger mittbacken Fredrik Lindhe inför fredagens match.

VFF kan se tillbaka på en lyckad försäsong i och med att det blev sex raka segrar.

– Vi har fått ihop det på ett bra sätt. Vi har fått in några nya spelare med egenskaper som vi har saknat tidigare. Jag är inte speciellt förvånad att det har gått så bra som det har gjort.

– Det är dock lätt att segla i väg efter en bra försäsong, men jag har inte märkt några sådana tendenser. Utan alla har fötterna på jorden.

Efter två år med Magnus Fält har VFF en helt ny tränarstab i ErgestFasko som huvudtränare och Stefan Gustavsson samt Johan Karlsson-Törndahl som assisterande tränare.

– Jag tycker det har fungerat bra. Alla tre är engagerade där Johan har tagit ett lite större ansvar när det gäller offensiven. Det verkar som de har en bra relation.

Kan det vara nyttigt att få in helt nya tränare för laget?

– Det kan helt klart vara så. De har lite nya idéer som gör allt inte går i samma vanlig fotspår, svarar Fredrik.

Vad kommer krävas för att det ska bli tre poäng i premiären?

– Det gäller att göra jobbet över hela planen både när det gäller defensiven och offensiven. Vi har hållit ihop det bra under försäsongen. Det gäller att vi sätter våra chanser. Det har vi haft problem med tidigare år, svarar Fredrik Lindhe.

Robin Lundahl missar fredagens premiär på grund av att han är bortrest.

VFF:s premiärtrupp

Startelva: Niclas Bengtson, OlsjanXhafa, Johan Lundin, Fredrik Lindhe, Robin Jiderblom, Oscar Eriksson, Magnus Eriksson, Johan Sjöqvist, Tobias Palm, AwetShambelHabtu, ErgestFasko.

Avbytare: Alfred Grahn, Adam Dimpker, Christoffer Gustavsson plus ytterligare som togs ut efter torsdagens träning.

VT direktrapporterar från matchen med start kl 18.45.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson