Världsetta dopad – missar Australian Open

Robert Farah, världsetta i dubbel, missar Australien Open efter att ha fastnat i ett dopningstest.

"Det sorgligaste ögonblicket i min idrottskarriär", skriver den colombianska tennisstjärnan på Twitter.

15 januari 2020 11:00

Farah meddelar själv avstängningen via sociala medier. Han skriver att internationella tennisförbundet (ITF) har meddelat att det fanns spår av steroiden boldenon i ett dopningsprov som lämnades i oktober 2019 i Kalifornien.

"Jag måste ta mig igenom några av de sorgligaste ögonblicken i mitt liv och definitivt det sorgligaste i min idrottskarriär", skriver Robert Farah.

Ämnet används ibland av bönder för att få nötkreatur att växa snabbare, men är förbjudet enligt internationella antidopningsorganisationen Wada.

"Det här ämnet finns ofta i colombianskt kött och kan förvanska resultaten från dopningsprover. Det är utan tvekan det som har lett till det här", skriver Farah.

32-åringen, som är född i Kanada men som tävlar för Colombia, toppar världsrankningen i dubbel tillsammans med sin colombianska spelpartner Juan Sebastián Cabal. Duon är regerande mästare både i Wimbledon och US Open och Cabal står bakom Farah.

Robert är min bror, min vän, min partner, min resekamrat. Jag tror på honom, säger Juan Sebastián Cabal i ett videomeddelande på sociala medier.

Robert Farah kom med beskedet kort efter att en annan sydamerikansk spelare stängts av. Chilenaren Nicolas Jarry, rankad 78:a, är avstängd tillsvidare efter att ha testat positivt för förbjudna ämnen i samband med spel i Davis Cup i november.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT