Vimmerby IBK begav sig till Göteborg i fredags för spel i innebandyturneringen Björnslaget. VIBK inledde turneringen med att vinna gruppen efter att ha spelat oavgjort i första matchen och sedan vunnit tre matcher.

I åttondelsfinalen slog VIBK Ingarö IF med 6–3 och avancerade till kvartsfinal. Där väntade Frölunda IBK och det blev en jämn historia där VIBK till slut kunde vinna med 6–5. I semifinalen blev norska elitserielaget Tunet för svåra för Vimmerby och norskarna vann med 6–2.

– Resultaten är en bonus. Målet med resan var att prova på det vi tränat på och att fortsätta svetsa ihop laget. Jag tycker att vi har fått med oss väldigt mycket lagbygnad efter den här resan, säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

Elmér menar på att VIBK fått en värdemätare på vart man står i förberedelserna inför den kommande innebandysäsongen.

– Vi har fått testa vårat försvarsspel och anfallsspel mot bra och mindre bra motstånd och framför allt fått spela matcher på full plan och inte bara i vår hall där vi är trygga. Vi har fortfarande saker att gnugga på och det här utmanar oss ännu mer, säger han.

Tränaren tycker att de unga killarna i laget har gjort bra ifrån sig, men att hela truppen givit honom positiva besked.

– Det är ingen som överraskat mig direkt utan alla har verkligen bidragit. Det är kul att se att alla spelare tar till sig det jag och Alexander (Pettersson) försöker förmedla. Det har varit en riktig fullpoängare, säger Elmér.