Tuff GP-kväll för Dackeföraren

Jacob Thorssell fick inte någon kväll att minnas på Målillas Grand Prix. Svensken inledde med fyra heat utan poäng och tog sedan en tvåpoängare i sitt sista heat. "Känslan är inte så jävla bra", säger Jacob Thorssell.

17 augusti 2019 22:15

Jacob Thorssell var tillsammans med segraren Fredrik Lindgren den enda svensken i Målillas Grand Prix under lördagen. Men det blev knappast någon succé för Thorssell. Han tog bara två poäng på sina fem heat och kom till slut sist på 16:e plats. Thorssell tog hem SM i speedway och fick på så sätt en plats till GP:t i Målilla.

– Just nu är känslan inte så jävla bra, men sådant är livet ibland, säger Jacob Thorssell efter tävlingen.

Men han fick alltså inte till det alls under sina fyra första heat och kammade hem noll fram tills det sista heatet.

– Det är många grejer som ska klicka under ett GP. Det kändes väl inte jättebra under tävlingen och det var väldigt tufft, säger Thorssell.

I sitt sista heat tog han en tvåpoängare mot Mikkel Michelsen, Matej Zagar och Niels-Kristian Iversen.

– Ja, det var väl lite plåster på såren att ta den tvåan, säger han.

Nu får svensken ställa om och fokusera på ligamatcherna med sina lag. Först är det match i Manchester, England, och sedan dubbelmatch med Dackarna på onsdag och torsdag.

– Jag ser fram emot att vända det här nu. Inte för att jag kört dåligt annars utan det har funkat bra i ligan, men GP:t var inte bra. GP är en helt annan värld. Nu gäller det bara att fortsätta kriga för att nå slutspel i ligorna, avslutar Thorssell.

Fredrik Lindgren vann som sagt GP:t i Målilla med Leon Madsen, Maciej Janowski och Artem Laguta bakom sig.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco