WIBK fortsätter att lugga topplagen i division 3 på poäng. De två tidigare segrarna har tagits mot serieettan och serietvåan och den här gången var det fjärdeplacerade Tranås som blev utan poäng.

Med fem minuter kvar var det dock gästerna som tog ledningen med 4–3 samtidigt som hemmaspelaren Victor Bohlin blev utvisad.

– Vi började förberedda att ta målvakten och att vi skulle chansa lite grand, men det behövde vi aldrig göra, säger WIBK:s tränare Stefan Pettersson.

Istället för att gästerna avgjorde matchen så var det hemmalaget som bjöd ppå rena målexplosionen i och med att laget gjorde tre raka mål inom loppet av 45 sekunder under utvisningen. Därmed hade underläget vänts till 6–4 med tre minuter kvar av tredje perioden.

– Vi har några torpeder i laget som hugger på allt. Det är Petter Gustavsson, Philip Svahn, Albin Alfonsson och David Samuelsson.

– I första perioden stod vi emot bra, men vi fick inte så många kontringslägen som vi brukar få. Andra perioden är hyfsad från vår sida och i tredje perioden pumpade vi på, menar Stefan.

Mål och pass, WIBK: Philip Svahn 2+0, Petter Gustavsson 1+1, David Samuelsson 1+1, Alexander Wremerth 1+0, Fabian Carrasco 1+0, John Pettersson 0+1, Kasper Pettersson 0+1, Albin Alfonsson 0+1.