Topphelg för Göran Andersson

Göran "Lillen" Andersson, Tjust MK, hade en toppenhelg när den tredje och fjärde deltävlingen i årets back SM-serie samt nionde och tionde deltävlingen i Upp Hill Cup kördes i Ånnabodabacken i Örebro.

6 september 2011 00:00

Under lördagen knep Göran en andraplats i SM i klassen rallybilar 2WD, 16 hundradelar efter segraren Mikael Lundberg SMK Gävle. Under söndagen stämde det till 100 procent, seger med 18 hundradelar över Gävleföraren Lundberg i SM-deltävling nummer fyra. Andersson erhöll även samma resultat i Upp Hill Cup.

- Det stämde bra i helgen och Ånnabodabacken är en backtävling som jag trivs med bedyrar Göran Andersson.

- Nu är vi taggade inför nästa helg då allt avgörs i Sundsvall, både SM och Upp Hill Cup.

Vi kan även berätta att Göran ligger på silverplats i både SM och Upp Hill Cup, en plats han tänker behålla.

Christer Jonsson som tävlar i rallycrossklass 2 Super Nationella max 2400cc hade en helg som han bedömer både bra och dålig. Niondeplats under lördagen och en sjätteplats på söndagen i Upp Hill Cup. I SM-serien blev det en åttonde samt en sjätteplats.

- Tidsmässigt bra men placeringsmässigt dåligt, var bara 45 hundradelar från vinsten i under söndagen och slutade på en sjätteplats i klassen.

Detta visar hur tätt det är i den Super Nationella klassen i rallycross i både SM och Upp Hill Cup, då det skiljde en 88 hundradelar mellan första och tolfteplats i klassen.

Jerry Jonsson hade fortfarande strul med bilen, elfelet var kvar från tidigare under säsongen. Lördagen blev bara strulig inför söndagen byttes databoxen och då gick bättre med en tolfte och trettondeplats

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ilkka Ranta