Detta sedan lagen spelat 5–5 på Stångebro IP.

– Vi kom undan med ett kryss får man säga, säger Tjust-kaptenen David Walfredsson.

Länge såg det bra ut – åtminstone målmässigt. Hemmalaget kvitterade visserligen Walfredssons 0–1-mål mitt i första halvlek men mål från Semen Kartashov och Albin Wretman gav Tjust 3–1 i paus. Som blev 4–1 från Wretman sju minuter in i andra. Sedan tappade Tjust sitt målmässiga övertag.

– Vi föll in i deras riktigt tråkiga spel. Dom säckade ihop och gick på kontring och vi gick på det. Vi trodde vi kunde slå avgörande pass från vår tredjedel men det var ju sju blå spelare emellan så det blev kontring varje gång.

Tre hemmamål föll inom loppet av åtta minuter och med knappa halvtimman kvar stod det 4–4. 71:40 in i matchen klev så Wretman fram igen. Med sin tredje strut för aftonen såg han till att återge Tjust ledningen. Glädjen var dock kortvarig för fem minuter senare var det ånyo utjämnat.

På straff kvitterade Åtvidaberg och Tjusts segersvit var hotad. I samband med straffen visades Walfredsson ut tio minuter för bentackling och när Mathias Norell gjorde honom sällskap på botbänken några minuter senare var läget prekärt.

– Vi var tre spelare där ett tag. Det är svårt att spela när domaren ändrar nivån helt plötsligt. Först fick vi i princip slå ihjäl varandra och sedan tog han för allt. Vi hade tre straffsituationer där minst två borde varit straff, sen blåser han för ett halvläge i andra änden.

Tjust höll dock undan och vann visserligen inte men fick med sig oavgjort.

– Vi spelade ganska dåligt hela matchen och ska nog vara nöjda att vi fick kryss, säger Walfredsson.