Tjust och kommunen svarar på kritiken

Representanter från både Tjust Bandy och Västerviks kommun svarar på kritiken angående den nyligen uppförda bandyläktaren på Tjustvallen.

Den nya bandyläktaren ska även kunna användas av allmänheten för att kunna byta om.

Den nya bandyläktaren ska även kunna användas av allmänheten för att kunna byta om.

Foto: Ingrid Johansson-Hjorted

Bandy2019-11-21 06:00

Tjustvallen i Gamleby är en fantastisk idrottsplats placerad mellan två bergsformationer som också ger den en speciell känsla. Många av bandyns motståndarlag och besökare har under åren uttryckt hur vacker och speciell bandybanan i Gamleby är.

Dock är inget så bra än det går att utveckla, under de senaste tio åren har Tjust Bandy tillsammans med Västerviks kommun jobbat hårt med att förvandla bandybanan till en arena anpassad för de krav som dagens spelare, ledare och besökare ställer på en modern arena.

Vi har tillsammans skapat vindskydd i form av skyddsplank i norr, utökade parkeringsmöjligheter i anslutning till arenan, fler försäljningsställen (kiosker), grillplats med sittmöjligheter för allmänhet, fler omklädningsrum med duschar och toaletter samt förråd, pressrum, läktare med tak och belysning. 

Den närmaste tiden kommer ett utegym att sättas upp och en ny ljudanläggning monteras för både bandyarenan och fotbollsplanen.

Dessutom kommer under 2020 belysningsarmaturerna på bandyarenan att bytas ut till modern LED-teknik, detta kommer att innebära mycket bättre ljus på isytan och en stor energibesparing.

Vi har hela tiden haft tanken om att utveckla arenan för alla som besöker anläggningen, inte bara för att ge publiken bättre miljö under våra bandymatcher utan även för alla skolor och allmänhet som under vintern besöker isbanan. Besökarna behöver ett skärmtak att sitta under för en fika vid otjänlig väderlek men också för att ta på skridskor i direkt anslutning till isytan. För kommunen är det viktigt att kunna bistå och genomföra åtgärder som inte bara gynnar våra toppidrottslag utan också en bredare allmänhet. Att skapa en bättre läktare som även kan användas som ”uteomklädningsrum” är ett typexempel på en sådan smart lösning. 

Allt detta har Tjust Bandy skapat tillsammans med Västerviks kommuns samhällsbyggnadsenhet och föreningens medlemmar har lagt många ideella arbetstimmar samtidigt som sponsorer har ställt upp och gjort allt detta möjligt.

Tjust Bandy skulle gärna vilja komma i kontakt med personen som har framfört kritiken. Föreningen vill gärna bjuda in personen till Tjustvallen så att vi kan få möjlighet att presentera och diskutera våra framtida projekt för att utveckla vår fina anläggning i Gamleby.

Karta: Tjustvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om