Temperaturen inför matchen har höjts rejält med tanke på att Vilma Winqvist har återvänt till Västervik samtidigt som Alicia Strand har återvänt till Tjust. Båda inledde säsongen i division 1-laget Vimmerby IF.

– I våras spelade de tillsammans. Nu ska de spela mot varandra. Det ska bli intressant att se hur den duellen slutar, säger Tjusts lagkapten Jennifer Ilhammar.

– Det är bara kul att de ska spela mot varandra, tycker Västerviks lagkapten Mia Larsson.

Artikelbild

| Västerviks Mia Larsson, här till höger, ser fram emot derbyt mot Tjust.

När lagen möttes på Hammarvallen i våras vann Tjust med klara 6–1.

– Det finns inga enkla segrar. Det gäller att vi är fokuserade till 100 procent, menar Jennifer.

– Vi har lagt den matchen bakom oss och försökt gå vidare. Vi kan spela utan press eftersom Tjust är det bättre laget och bör vinna. Vi ska gå ut och göra vårt bästa, menar Mia.

Tjust leder serien en poäng före ÖIS/Vista med åtta matcher kvar att spela.

– Lite överraskande är det att vi har gått så bra. Inför säsongen var målsättningen att komma topp tre. Nu har vi höjt målsättningen till att vi ska komma topp två, säger Jennifer.

Västervik återfinns på sjätte plats med 13 poäng.

– Jag tycker vi har gjort det bra och vi har trott på det hela tiden. Även om inte omgivningen har gjort det. Förhoppningsvis kan vi göra en fin höstsäsong, säger Mia Larsson.

Jennifer toppar skytteligan med sina 20 mål.

– Jag var sjuk när vi träningsspelade mot Rödsle, så jag har inte spelat sedan sista matchen innan uppehållet. Vi har andra spelare som kan kliva fram om det behövs, säger Jennifer Ilhammar.

Sporten kommer att direktrapportera från derbyt med start kl 16.50.