Svenskar fördubblade poängskörd

Carl Hagelin och Alexander Nylander fördubblade årets poängskörd genom två varsina assist när Washington besegrade Chicago med 5–3 i NHL-ishockeyn.

21 oktober 2019 04:52

Washingtons Carl Hagelin fortsätter att få utdelning på sitt passningsspel. För tredje matchen i rad noterades han för assist, men den här gången blev det två.

Vid den andra assisten stod Hagelin påpassligt vid målet och plockade upp en retur vilken han spelade fram till Tom Wilson som enkelt slog in målet, och Washington gick upp i 4–3-ledning. Lars Eller kunde nästan i höjd med egna målet sedan punktera matchen med 5–3 i öppen kasse.

Chicagos Alexander Nylander har två mål sedan tidigare i säsongen, och fick med sig årets första två assist i matchen.

Nylander har varit utmärkt, säger tränaren Jeremy Colliton vid presskonferensen efter matchen.

Han var överlag nöjd med lagets prestation, men inte med resultatet.

Det är en av de bästa insatserna hittills under säsongen. Det är inte alltid det ger resultat, men om vi fortsätter att spela på det här sättet kommer vi så småningom att få det, säger han.

I Anaheim avgjorde Mikael Backlund matchen för bortalaget Calgary. Backlund fick en passning från Matthew Tkachuk i ett två mot ett-läge och slog in pucken med ett direktskott.

2–1-segern innebar att Anaheims segersvit på hemmais tog stopp vid fyra matcher.

Det var dock Anaheim som tog ledningen med 1-0 när Jakob Silfverberg gjorde mål i tredje matchen i rad, framspelad av Hampus Lindholm. Skottet var välplacerat, men förarbetet av Hampus Lindholm, som gjorde en dragning och därefter passade till Silfverberg, är också värt att notera.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustav Sjöholm/TT