Succétränaren är tillbaka i VH

Det är snabba puckar i hockey. Redan nu är det klart vem som tar över efter Peter Nordström. Det blir förra årets succétränare Phil Horsky som blir ny tränare i Vimmerby Hockey.

Vimmerby Hockey har gjort klart med Phil Horsky som ny tränare.

Vimmerby Hockey har gjort klart med Phil Horsky som ny tränare.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-10-14 09:55

Valet var knappast förvånande, men likväl förmodligen den allra bästa lösningen som Vimmerby Hockey kunde få. Österrikaren satte enormt stort avtryck i klubben under fjolårssäsongen, hans första i VH. Med Phil Horsky vid rodret nådde Vimmerby sin största framgång hittills och han var ytterst nära att föra klubben till kvalserien. 

Nu är han tillbaka. 

– Det känns riktigt bra att komma tillbaka. Uppskattningen jag får i Vimmerby är fantastisk. Det känns kul att vara så uppskattad, säger Phil Horsky. 

– Det är utmaningen som driver mig och jag brinner för spelarna och utvecklingen vi kan få tillsammans. Det finns mycket potential i det här laget, och jag ser verkligen fram emot detta. Det finns mycket att plocka ut av materialet, säger han i ett pressmeddelande från klubben.  

Phil Horsky kommer också att ha Mattias Lindén vid sin sida, som fortsätter som assisterande coach. 

I eftermiddag är Phil Horsky tillbaka i tjänst i Vimmerby Ishall, och leder sitt första ispass i förberedelserna inför hemmamatchen mot Mörrum på onsdag. 

– Det blir mycket video, många samtal och mycket ”teaching” på is i början. Det gäller att få in min spelidé väldigt snabbt. Jag vill också snabbt få fram vad jag står för som tränare och ledare, och vad gruppen står för. Från och med i dag vill jag ha en tydlighet i allt, säger Phil Horsky. 

Det nya avtalet mellan Phil Horsky och Vimmerby Hockey gäller säsongen ut. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!