Succé för Sandin i NHL-comebacken

För drygt en vecka sedan tog Rasmus Sandin brons i JVM med Juniorkronorna. Nu är han tillbaka i NHL – och slog till direkt.

Med två assist och ett bländande försvarsspel bidrog han till Torontos seger över New Jersey med 7–4.

15 januari 2020 06:20

Den 19-årige talangen gör sin andra säsong i Torontos organisation och NHL-debuterade i oktober.

Efter sex matcher skickades han tillbaka till farmarlaget, men efter succén i JVM, där han utsågs till turneringens bäste back, var han nu tillbaka i NHL-laget.

Det här är den bästa ligan i världen, du drömmer om det här hela livet. Att få det där lilla smakprovet i början av säsongen gör att man vet lite mer om hur allt fungerar och vad man kan förvänta sig av de andra spelarna, sade Rasmus Sandin till Toronto Star.

Snabbt avtryck

Han fick 16.44 i speltid och spel i powerplay.

Sandin gjorde avtryck redan efter fem minuter.

Framspelad av William Nylander sköt han ett hårt skott som träffade lagkamraten John Tavares innan pucken gick i mål. En kvart senare gjorde han om samma bedrift då han sköt ett skott mot mål som styrdes in av Zach Hyman.

Han är rolig att titta på. Det är kul att spela med honom, säger lagkamraten Auston Matthews som svarade för ett hattrick.

Nylander målskytt

Tränaren Sheldon Keefe lät Sandin också prova på spel i lagets första uppställning i powerplay.

Jag har sett vilken inverkan han kan ha i numerärt överläge. Där var han till stor hjälp i Marlies förra säsongen. I början av den här säsongen var han skadad, men när han kom tillbaka gick vårt powerplay från ett av de sämsta till ett av de bästa, sade Keefe som tränade farmarlaget Toronto Marlies innan han tidigare under denna säsong fick ersätta sparkade Mike Babcock i Maple Leafs.

Även William Nylander bidrog till segern genom att göra sitt 21:a mål för säsongen. I och med segern bröt Toronto en förlustsvit på tre matcher.

Rättad: I en tidigare version angavs felaktigt att Rasmus Sandin värvades till Toronto i somras.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT