STCC gör comeback 2020

TCR Scandinavia byter namn. Säsongen 2020 kommer serien att heta STCC TCR Scandinavia.

Detta sedan den nya promotorn på fredagseftermiddagen köpte tillbaka rättigheterna till varumärket.

Det är en viktig byggsten för oss för att kunna driva svensk elitracing framåt, säger Micke Ohlsson Bern, ägare av Mom-events, det eventbolag som är TCR-seriens nya promotor.

4 oktober 2019 20:55

Scandinavian Touring Car Championship (STCC) gick i konkurs i februari 2019. Med i konkursboet fanns rättigheterna till varumärket STCC. Så sent som i december 2016 värderades det i bokföringen till över 40 miljoner kronor. Men efter konkursen var värdet i det närmaste bortblåst.

Enligt Patent- och registreringsverket såldes varumärket STCC till Veidec AB. Bolagets vd Richard Pålsson var tidigare ägare till STCC innan det såldes vidare 2014. Priset för varumärket handlade om några hundra tusen, enligt konkursförvaltaren.

Men nu har Pålsson gjort upp med Micke Ohlsson Bern vilket bäddar för STCC:s comeback.

Vi köpte rättigheterna till varumärket. Vi tyckte det var väldigt viktigt. Vi förstår värdet av det, säger Ohlsson Bern.
Jag tror att när vi nu tar tillbaka varumärket så kliver vi in med en stor våg av optimism för alla team och förare, oavsett klass. Det är inte det här som räddar svensk motorsport, men vi tror att det är en viktig del, säger promotorn.
Jag är medveten om att det är nu jobbet börjar, säger Micke Ohlsson Bern.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs fel efternamn för Micke Ohlsson Bern.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!