Topp två-tåget går enligt Andersson

"Vinner vi inte är topp-två kört, så känns det". Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson skräder inte orden när han betonar vikten av tisdagens hemmamatch mot Rospiggarna.

12 augusti 2019 19:00

Bortamötet vann Västervik med klara 53–37 så bonuspoängen bör vara säkrad – Rospiggarna är jumbo i Elitserien och har blott vunnit två av sina 13 matcher. Västervik kommer till start med tre raka förluster och dessutom är Peter Kildemand ställd utanför laget för första gången sedan han anslöt till truppen. Andersson motiverar beslutet:

– Han går ju kräftgång, tyvärr. Det är ingen som blir glad när man får ett sådant besked men det var inga större diskussioner. Han har inte fått till det varken här eller i Polen under en längre tid och han får försöka hitta rätt, framföra allt i starterna.

Hans plats i laguppställningen tas av Mikkel Bech Jensen – men Västervik kastar också om inom laget. Nicki Pedersen kör i väst nummer ett och Peter Ljung i väst nummer fem för första gången på hemmaplan i år.

– Vi vill få ut mer av laget helt enkelt. Det är lite upp till bevis för oss, får vi inte med oss tre poäng är topp-två kört, så känns det. Sen kanske vi inte fixar det ändå men tre poäng är ett måste, säger Andersson.

Han fortsätter:

– Vi måste få in lite segerfeeling i laget, vi vill rista liv i det.

På andra sidan väntar tre starka heatledare i Max Fricke, Andreas Jonsson och Jason Doyle – bland annat.

– Viktor Kulakov är en förare som är på gång, han har kört bra ihop med Peter Ljung i Polen, till exempel. Och Rasmus Jensen har ju kört här så han kan banan. De har ett intressant lag.

Laguppställningar: Västervik: 1) Nicki Pedersen, 2) Jack Holder, 3) Bartosz Smektala, 4) Krzysztof Buczkowski, 5) Peter Ljung, 6) Mikkel B Jensen, 7) Anton Karlsson. Rospiggarna: 1) Max Fricke, 2) Rasmus Jensen, 3) Andreas Jonsson, 4) Viktor Kulakov, 5) Jason Doyle, 6) Erik Riss, 7) Tomas Jonasson.

Matchen mellan Västervik och Rospiggarna börjar klockan 19:00 och du kan se matchen live på vår sajt VT.se.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman