Stor dramatik mellan Västervik och Indianerna

Det blev precis så jämnt som de flesta trodde mellan Västervik och Indianerna i Elitseriens tredje omgång. När sista heatet var färdigt stod det 45–45 på resultattavlan. Matchen slutade alltså oavgjort.

21 maj 2019 19:37

Sex av matchens åtta första heat slutade 3–3 – då är det lätt att förstå exakt hur jämnt det var när seriens två enda obesegrade lag ställdes mot varandra. Västerviksförare var först över mållinjen i fyra av dessa. När vi nådde den längre pausen, efter tio heat, hade Indianerna skaffat sig ett försprång på två poäng. Men domslutet i det tionde heatet dröjde då domaren var tvungen att ta hjälp av videobilderna för att avgöra vem av Bartosz Smektala och Tai Woffinden som korsade mållinjen först och därmed körde in som tvåa bakom Peter Ljung. Efter några minuter meddelades det att Woffinden var före polacken.

Hetast i Västervik under de tio första heaten var utan tvekan Peter Ljung som vann sina tre framträdanden. Också Smektala körde bra men den vanligtvis sprakande dansk-duon Peter Kildemand/Nicki Pedersen fick inte till det. I det sjunde heatet bjöds publiken på det solbadande Hejla Arena på en brödraduell då Jack och Chris Holder ställdes mot varandra. Storebror Chris tog hem den kampen då han var före Jack, men nämnde Ljung vann heatet.

Kvällens första fyr-tvåa tillföll hemmalaget i heat tio och dessförinnan hade Indianerna, genom Kenneth Bjerre/Piotr Protasiewicz tagit lagets andra fem-etta för matchen. Västervik tog en fem-etta i heat fem, signerad Holder/Smektala.

För att försöka komma ikapp poängmässigt valde Morgan Andersson i det elfte heatet att ställa över lagkaptenen Peter Kildemand till förmån för Bartosz Smektala. Ett lyckat drag – halvt åtminstone. Smektala vann heaten men Buczkowski hade ingen fart då heller och blev sist.

Vändningen kom sedan i det tolfte heatet. Nicki Pedersen och Jack Holder utmanövrerade Bjerre/Thomsen fram till 37–35 Västervik. Men: redan i det 13:e var ledningen åter hos gästerna, som svarade med en fem-etta från Woffinden/Holder. Ljung och åter intoppade Smektala letade och letade men hittade ingen väg förbi Indian-förarna.

Det var onekligen rafflande inför de två nomineringsheaten. Morgan Andersson valde att i det 14:e heatet skicka fram Peter Kildemand och Jack Holder. Duon körde tufft och kämpade ner Woffinden fram till 4–2. Helt lika på 42 inför det sista heatet, således. Där fick vi se Nicki Pedersen och Peter Ljung mot Protasiewicz och Holder. Ljung fullföljde kvällen strålande och vann heatet. Pedersen blev dock sist vilket betydde 3–3 i heatet och 45–45 i matchen.

Poäng, Västervik

Peter Ljung: 13

Jack Holder: 6+1

Nicki Pedersen: 7+1

Peter Kildemand: 6+1

Krzysztof Buczkowski: 3

Anton Karlsson: 1+1

Bartosz Smektala: 9+1

Publik: 1737

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman