Vad laget kommer att heta är inte klart i dagsläget.

– Vi försökte slå våra kloka huvuden ihop och komma på något men lyckades inte i kväll, läs tisdag, berättar Jerry Bengtsson, Piraternas assisterande lagledare i elitserielaget.

Han förklarar bakgrunden till att man kommer att ingå i ett allsvenskt lag:

– När vi fick klartecken att gå upp i elitserien så var ett av kraven på oss från förbundet att vi skulle ingå i ett samarbete med andra elitserieklubbar på det här sättet. Och nu är vi klara med formerna, säger Jerry Bengtsson.

Under tisdagen hade Bengtsson ett möte med Indianernas Peter Johansson samt Västerviks Morgan Andersson och där bestämdes en del viktiga detaljer.

– Det blir fem hemmamatcher och två kommer köras hos oss i Motala, två i Kumla och en i Västervik. Dessutom jobbar vi med tillsättning av lagledare och har ett par namn som vi hoppas ska ge klartecken inom kort, säger Jerry.

Åtta förare med snitt över 0.5 ska ingå i truppen och det ska vara huvudsak svenska killar.

Till varje match ska varje lag bidra med två förare. Den sjunde platsen ska lagen alternera med att fylla upp.

Förare från Västervik som kan bli aktuell är John Lindman plus ytterligare förare med ett snitt på 0,500.

– Vi måste se till att förarna får åktillfällen, säger Morgan Andersson.

– Samtidigt som vi ingår i det här samarbetet med ett lag i allsvenskan så innebär det att vi inte kommer att ha något lag i division 1. Vi lägger dessa på pengar i stället på ett allsvenskt lag, säger Morgan.

Men så var det där med namnet.

– Vi enades om att vi ska göra ett försök att sälja ut lagnamnet till någon sponsor. Lyckas inte det kanske vi får utlysa nån tävling bland fansen för att komma på något bra, säger Jerry Bengtsson