Positiv till de ny regeländringarna

Tre nya regler införs i elitserien till 2020. Förändringar som Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson är positiv till.

11 oktober 2019 15:56

Svemo har beslutat om vilka förutsättningar som gäller inför elitserien 2020.

Tre av reglerna är nya jämfört med föregående säsongen.

– Det är ESS som har lämnat in önskemålen till Svemo och Tony Olsson på förbundet gick till oss mötes. Det är vi mycket nöjda med, säger Morgan Andersson, som har varit med och tagit fram regeländringarna.

Det blir samma körschema som 2019 med en ändring att det är möjligt att använda taktisk reserv till och med heat 14 istället för heat 13.

– Det innebär att man nominerar en förare i 14:e heat och sedan kan man toppa in en annan förare. Det innebär att samma förare kan köra i 13:e, 14:e och 15:e heatet. Det ger oss lagledare lite flera valmöjligheter. Vi är ganska låsta av att reserverna ska köra minst tre heat.

Golvsnittet sänks från 9,000 till 8,500.

– Flera lag har haft svårt att upp nå upp till golvsnittet under säsongen. Detta blir bra.

Transferfönstret ersätts med tre transferkort per lag, dessa kan börja användas efter lagets första två första seriematcher för säsongen, och upphör att gälla när laget har kört 75 procent av sina matcher i grundserien.

– Som det var i år hade några lag kört nio matcher och några lag hade kört sex matcher när andra transferfönstret öppnades. Det blir mera rättvist, menar Morgan Andersson.

2020 blir sista säsongen för stängd liga nedåt enligt nuvarande överenskommelse. Serien ska bestå av nio lag med 16 matcher i grundserien samt slutspel. Antal förare i truppen är begränsat till åtta förare över ingångssnittet 0,500.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson