LÄS OCKSÅ: Trefaldige världsmästaren klar

LÄS OCKSÅ: "Jag längtar efter att få köra igen"

Nicki Pedersen är ett namn som berör inom speedwayvärlden. Han har haft en lång och framgångsrik karriär med många tunga titlar.

Artikelbild

Årets säsong spolierades till stora delar av en allvarlig skada. Men nu är Nicki på väg tillbaka och tränar för fullt för att komma tillbaka i gammalt gott slag.

– Det kommer inte att vara några bekymmer. Nicki är professionell i allt han gör. Han tränar stenhårt och har gjort en längre tid för att komma väl förberedd till säsongen, säger Morgan Andersson.

– Det kommer inte att märkas att Nicki har varit borta ett år. Han har saknat speedwayen och kommer vara riktigt sugen på att leverera. Nicki har alltid legat i toppen av snittlistorna i de ligorna han har kört i.

Nicki Pedersen får ett ingångssnitt på 2,035.

– Vi får lite av ett vilda västern-gäng som kommer bjuda publiken på underhållning. Vi värdesätter det, vi vill gärna ha förare som kan göra spektakulära saker på banan, säger Morgan Andersson.

– I Nicki har vi en nummer ett som kan leda laget poängmässigt. En ligakiller som kan avgöra matcher i svåra heat. Enligt honom själv har han många år kvar inom speedwayen, säger Morgan.

Västervik var intresserade av Emil Sayfutdinovs tjänster, men där blev av förklarliga skäl inget:

– Emil har berättat för mig att han kommer att avstå den svenska ligan till en början nästa säsong. Han vill testa ett nytt upplägg. Då var han inte längre aktuell för oss, säger Andersson.