Kan få tävla om medaljer på hemmaplan

I sommar kan Västervik Speedways Noel Wahlqvist få möjligheten att vara med och kämpa om EM-medaljerna på hemmaplan.

Noel Wahlqvist kan få tävla om EM-medaljer på Hejla Arena.

Noel Wahlqvist kan få tävla om EM-medaljer på Hejla Arena.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2019-11-08 18:25

Anledningen är att Västervik Speedway tillsammans med Svemo har lämnat in en ansökan att få arrangera EM för 250 cc på Hejla Arena.

– Vi vill gärna arrangera en internationell tävling och det vore trevligt att kunna visa upp de bästa förarna i 250 cc för svensk publik. Det är en tävling av stor dignitet, menar Västervik Speedways Morgan Andersson.

– Jag tror att vi kommer kunna bjuda på grym speedway på Hejla Arena. Det är en banan som passar bra för 250 cc. Dessutom vill visa upp vår anläggning och Västervik. Detta är en tävling som kommer att locka en hel del folk till Västervik.

EM för 250 cc avgörs över två dagar. Första dagen körs semifinalerna och den andra dagen genomförs finalen. När tävlingen ska genomförs är inte bestämt, men det brukar vara en helg under sommarmånaderna.

– Det bestäms ganska snart om vi får arrangera tävlingen eller inte.

Även om klubbens egen produkt Noel Wahlqvist satsar på att köra 500 cc nästa år så får han ställa upp och vara med i 250 cc-tävlingar om han vill.

– Självklart skulle det betyda mycket för intresset om vi har en lokal förare som har kvalificerat sig. Om det ska köras kvaltävlingar först eller om Noel får en direktplats är något som förbundet ska besluta om, säger Morgan Andersson.

– Våra förhoppningar är att vara med om det bara det passar in i schemat med våra övriga tävlingar. Eventuellt måste Noel köra ett kval och då finns risken att det krockar med någon annan tävling, säger Daniel Wahlqvist, pappa till Noel.

Karta: Hejla Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!