Hur bra är Västervik egentligen?

Det har visserligen bara körts två omgångar av årets elitserie, men frågan är om inte Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson har svarat för årets värvning.

15 maj 2019 14:22

Unge australiern Jack Holder överraskade stort i hemmapremiären med att köra in 10+2 poäng.

I första bortamatchen mot Rospiggarna var det lite upp till bevis för Holder att visa att det inte var en engångshändelse det som hände i premiären, och det var det verkligen inte.

Jack Holder körde ut helt respektlöst på HZ Arena i Hallstavik i tisdagskväll. Han hade inga problem alls att hitta runt på ovalen när det blev 9+4 poäng.

Västerviks unga nyförvärv bjöd på tuff och fräck körning, dock inte farlig, när han såg till att passera motståndare samt att se till att hålla dem bakom sig.

Dessutom hade Jack bra fart i cykeln. Det bevisades i det elfte heatet när han höll jämna steg med Nicki Pedersen när duon tog en femetta.

På de två första matcherna har Västervik kört in sju femettor och Holder har varit delaktig i fem av dem. Det är ett bra bevis på att Jack är en bra paråkare, oavsett parkompis.

Det andra nyförvärvet Krzysztof Buczkowski inledde med att krascha i sitt första heat, men det verkade inte bekomma honom överhuvudtaget.

På sina resterande fyra heat körde han in elva av tolv möjliga poäng när han avslutade med tre heatsegrar.

Efteråt var polacken ödmjuk och framhöll lagets insats istället för sin egen.

Seger med 16 poäng, och då fanns det sparkapital i Peter Kildemand och Peter Ljung. Både inledde med fem poäng vardera på sina två första heat, men sedan gick det tyngre eftersom de bara fick ihop en poäng tillsammans på sina avslutande heat.

Frågan är hur bra Västervik egentligen är när det klaffar för samtliga förare samtidigt. Ett svar kanske kommer på tisdag när Indianerna kommer på besök.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson