Polske Tomasz Gollob, som var Västervik Speedways stora stjärna under tio år, gjorde ett offentligt framträdande i samband med ett välgörenhetsevent i Bydgoszcz i söndags. Tomasz tackade personligen alla fans och vänner som hjälper till att samla in pengar för han ska kunna fortsätta sin rehabilitering.

Tomasz kämpar fortfarande med de ständiga spastiska smärtorna, som inte tillåter han att fungera normalt. För

tillfället lider han så mycket så de har fått göra uppehåll i rehabiliteringen. Där planerna var att hjälpa honom att minska de mest betungande symptomen rapporterar aktuellspeedway.se

Nyligen genomgick Tomasz två operationer: den första avlägsnandet av gallblåsan, den andra en implantation av en speciell stimulator nära ryggraden för att hjälpa till att bekämpa smärtan.

Trots att några veckor gått så har det inte märkts några förbättringar med den inopererade stimulatorn.

Just nu är smärtan så stark att Tomasz mest spenderar tiden i sängen då den neuropatiska smärtan är så stark att traditionella smärtstillande inte verkar. Dessa patienter ges då läkemedel mot epilepsi. Problemet är att Tomasz inte klarar av dessa utan känner sig väldigt dålig efter dem.

Infektionerna gör också att Tomasz undviker gäster och lämnar bara hemmet i Bydgoszcz för att bege sig till sjukhuset för kontroller samt nya doser av mediciner.

Trots detta bestämde Tomasz sig för att framträda offentligt i söndags.

Tomasz har bland annat fått ett erbjudande om en operation i Schweiz för att bli kvitt smärtorna.