Första påskriften är nu i hamn

Västervik Speedway har inlett jakten på att sy ihop nästa säsongs trupp.

Jack Holder kör i Västerviks väst även nästa år.

Jack Holder kör i Västerviks väst även nästa år.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2019-09-27 14:04

Sen tidigare har Bartosz Smektala ett kontrakt som sträcker sig även över kommande säsong. Nu får han sällskap av den 23-årige australiensaren Jack Holder som har förlängt sitt kontrakt med två år.

Holder är den Västerviksförare som har presterat bäst sett till helheten den här säsongen.

Morgan Andersson är givetvis mycket belåten över att ha kvar honom i laget.

– Tillsammans med Vetlandas Dominik Kubera är Jack årets rookie, inget snack. Det är sällan man får se så här unga killar som gör det så bra och tar för sig. Sättet Jack har kört på bortaplan är ruskigt imponerande och har överraskat på mig, säger lagledaren som poängterar att Västervik Speedway tänker långsiktigt numera.

– Vi vill ha ett framtidstänk så att vi slipper den där värvningscirkusen varje år. Vi försöker få till längre avtal för att kunna ha en stomme, och att ha både Smektala och Holder klara till nästa säsong känns kanon. Förhoppningsvis kan vi gå ut med ännu en påskrift nästa vecka, säger Andersson utan att avslöja mer än så.

Jack Holder själv är minst lika nöjd över påskriften.

"Jag tycker att jag har presterat över mina egna förväntningar. Det var synd att vi inte tog oss till final men det hoppas jag att vi gör nästa år. Västervik Speedway är en bra klubb som jag trivs utmärkt i och det var ett enkelt beslut att förlänga", säger 23-åringen i ett pressmeddelande från klubben. 

Jack Holder får ett ingångssnitt på 1,771 nästa säsong.

Bartosz Smektala får ett snitt på 1,571.

Karta: Hejla Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!