Och i sanningens namn var det under långa stunder ganska ojämnt. Dackarna kopplade ett tidigt grepp genom tre raka 4-2:or i heat 2, 3 och 4 - och det greppet släppte man sedan aldrig. Västervik försökte så gott man kunde men ett synkroniserat och väloljat Dackarna bjöd inte på många spår för Västerviksförarna att hitta förbi på.

I det sjunde heatet knappade Västervik in en del och då var avståndet upp till Dackarna nere på sex poäng – men vittringen blev aldrig mer än just det. Strax innan pausen, i heat 9 och 10, stod Dackarna för vad som visade sig bli ett segerryck. Två fem-ettor på raken och med fem heat kvar var Västervik riktigt illa ute i den här hemmamatchen. För Anton Karlsson, som ju kraschade ordentligt när Västervik kvartsfinalsbesegrade Indianerna så sent som i torsdags, blev det en dyster kväll. Han försökte i två heat men fick stopp på samma ställe i båda och återkom sedan inte till tävlingen utan verkade behandla smärtor i depån.

Inför nomineringsheaten såg Västervik till att göra match av det genom två fem-ettor, som båda involverade Peter Ljung. Ena gången med Jack Holder, andra med Bartosz Smektala. Fin körning bäddade för en rafflande avslutning på matchen. I det 14:e blev det 3–3 sedan Jack Holder åter vunnit men Peter Kildemand blivit sist. Och så i det 15:e så klev firma Ljung/Smektala fram igen och med en ny fem-etta minskade de Dackarnas ledning till två poäng och semifinalen lever i allra högsta grad efter match ett.