Elitklubbar i samarbete med division 1-lag

Västervik Speedway kommer vara en av klubbarna som ser till att Nässjö kommer att ha ett lag i division 1.

Noel Wahlqvist kommer att köra för Nässjö i divisioin 1.

Noel Wahlqvist kommer att köra för Nässjö i divisioin 1.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2019-11-27 14:17

Under den gångna säsongen drev Nässjö ett eget lag i division 1 genom att låna in förare till matcherna. Till kommande säsong blir det ett annat upplägg där Nässjö tar hjälp av Dackarna från Målilla och Västervik Speedway där klubbarna gemensamt ska hålla igång laget i division 1.

De inblandade klubbarna ser bara fördelar i det nu signerade avtalet skrivs i ett pressmeddelande.

Eftersom Nässjö inte har egna förare för att hålla i gång ett lag så blir det tufft att hela tiden låna in förare inför varje match.

Samtliga hemmamatcher kommer att köras i Nässjö vilket alla klubbarna ser ett stort värde i då det är viktigt att det bedrivs verksamhet på så många banor i landet som möjligt och banan i Nässjö är mycket uppskattad av förarna.

De två elitklubbarnas roll i samarbetet blir att hålla laget med förare. Båda klubbarna har unga förare som har ett stort behov av tävlingar på den här nivån och då passar det bra att göra det via samarbete över klubbgränserna då ingen av klubbarna ser att de själva kan driva egna lag i den aktuella serien. Även om den registrerade truppen består av tio förare är det främst de minst rutinerade förarna som kommer att prioriteras i laguttagningarna.

Tillsammans med dessa fyra förare finns ytterligare sex förare med mer rutin som finns till hands om det ges tillfälle.

Truppen: Avon van Dyck, Philip Olofsson, Noel Wahlquist, Theo Johansson, Joel Kling, Anton Karlsson, Alexander Woentin, Ricky Kling, John Lindman, Mikael Axelsson.

Karta: Hejla Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!