Spanskinfluerad träning

Ett 40-tal ungdomar i åldern 9–15 tog chansen att vara med på en träning influerad av spansk fotboll.

16 september 2015 21:36

Under två timmar i går kväll på Bökensved drillades deltagarna i olika övningar som används i FC Barcelonas träningar både på ungdoms- och seniorsidan.

Träningen hölls av Javier K Gomez, som är huvudtränare i Spanska Akademin FF från Helsingborg.

Javier har varit tränare i Barcelona under tre år och även i Helsingborg innan han bilade Spanska Akademin.

– Vårt mål med vårt besök i Västervik är att lära ut filosofin och hur man tänker inom spansk fotboll, berättar Javier K Gomez.

En av skillnaderna mellan svensk och spansk fotboll är att man jobbar mycket mera med tekniken. I Spanien försöker man utveckla en spelare att kunna behärska att spela på två positioner när det gäller teknik och taktik.

Vilken är Barcelonas filosofi?

– Tanken är att barnen från sex års ålder upp Lionel Messi ska träna på samma sätt. Alla övningar innehåller teknik, fysik och taktik. Hela laget måste spela fotboll tillsammans om man ska lyckas, svarar Javier.

Spanska Akademin och Barcelona har ett samarbete. Barcelona är på plats i Helsingborg under Spanska Akademins sommarläger och spelare kan få möjlighetet att få åka till Barcelona för att träna.

Hugo Peereboom och Gunnar Viggvik från IFK Västerviks P 02-lag var förväntansfulla innan träningen drog i gång.

– Jag tycker det är kul med fotboll. Förhoppningsvis kan jag få tips hur jag ska få bättre teknik, svarar Hugo Peereboom på frågan varför han hade anmält sig.

– Jag lär mig förhoppningsvis något nytt och får testa nya teknikövningar, säger Gunnar Viggvik, som har Lionel Messi som sin stora idol.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!