Southwind Feji var vinterns häst på V75. Hon tog sex raka segrar och stack uppåt i klasserna.

Därefter följde ett par blygsammare placeringar (5-4-3) innan det var dags för ny vinst på lördagen.

Det blir en extra press om man vinner så mycket som hon, men jag tycker inte att hon tävlat dåligt alls. Hon har helt enkelt mött tuffare motstånd. Inför dagens lopp hade jag bestämt mig för att vänta med attacken till sista kurvan, förklarade kusken Mikael J Andersson.

Andersson väntade och väntade. Fem hundra meter från mål var Southwind Feji fortfarande sist men då fick hon anfallsorder ute i femte-sjättespår.

Hade långt fram

Det var långt fram till ledande Una Blessed och Wilhelm Paal. Men Soutwind Feji kom med mäktiga travsteg längst ut i banan och 40-50 meter från mål segern klar.

Mikael J Andersson kostade till och med på sig en segergest strax före mållinjen.

Den här segern var något extra. Jag får chansen att köra fina hästar av Pär och Karl-Erik (Bender, ägaren). Och Southwind Feji är en topphäst.

Segertiden 1.12,7 över medeldistans. En rekordsänkning med en dryg sekund.

Southwind Feji har nu vunnit 18 lopp på 23 försök.

Nån timme tidigare hade Hedberg/Andersson tvingats stryka Bålsta Palema som var stor favorit i V75-1. Hästen var inte som bäst i uppvärmningen och det var förstås ingen tvekan om att lämna hästen kvar i stallet.

Poletten trillade ner

I Gulddivisionen tog Platon Face ett rejält kliv in traveliten. Visserligen kom han från fyra raka segrar, men det var över 3 100 meter och mot lite enklare motståndare än de i V75-7. Adrian Kolgjini trodde hårt på sig häst och när han fick överta ledningen två varv från mål var mycket vunnit.

Kolgjini drog i hög fart och hade hela tiden stor ledning. På sista långsidan tog ett par konkurrenter upp jakten på Platon Face men de var helt utan chans.

Äntligen har polletten ramlat ner för Platon. Nu är han lugn och avslappnad och kan utnyttja sin styrka i loppen. Han är nog den starkaste häst jag kört. Nästa start blir i Åby Stora Pris 11 augusti, tufft motstånd men det är tre varv och det gillar Platon, sade Adrian Kolgjini.

En av motståndarna blir troligen Prix d'Amerique-vinnaren Readly Express.