Hemma på Ulfveskog var Södra Vi bättre än gästerna i första halvlek.

Men precis innan paus kom en riktig kalldusch för hemmalaget.

IFK Västerviks Anton Vesterberg rann igenom försvaret och chippade in ledningsmålet med halvlekens sista spark.

– Det målet var jobbigt. Jag tycker att vi är det bättre laget första 45 minuterna. Vi har nästan allt av spelet. Det är bara ett mål som saknas, säger tränaren Peter Magnusson.

Bortatränaren Fredrik Walfredsson var mindre nöjd, så långt:

– Vi var inte med i den första halvleken. Vi spelade för svårt och hittade inte de ytor som jag ville att vi skulle nå. Nä, det var inte mycket att hänga i julgranen, säger han.

Efter pausvilan höjde sig IFK Västervik betydligt. Gästerna tog över både spelmässigt och chansmässigt.

– Vi fick isär dem på ett annat sätt och spelmässigt var vi mycket bättre, säger Walfredsson, som nu kan glädja sig åt att hans lag gått ett steg till i cupen.

I den 74:e minuten gav spelövertaget utdelning och Jens Karlsson kunde göra 2–0 för IFK, vilket också blev slutresultatet.

– IFK Västervik höjde sig, medan vi var tvungna att öppna upp oss för att försöka komma ifatt. Jag tycker ändå att vi stod upp bra, menar Peter Magnusson.

Senast Södra Vi förlorade en tävlingsmatch var hösten 2017. Nu är den sviten bruten.

I SVIF var alla bra i den första halvleken, där Kim Johansson, Fredric Carlsson och Filip Karlsson får bäst betyg. Västerviks främsta spelare var Johnie Johansson, Albin Liffner, Johan Sandqvist och Anton Vesterberg.