SM-medaljer i luftgevär

Det blev flera lokala pallplaceringar när SM i luftgevärsskytte avgjordes under helgen. – Jag är så stolt, sa silvermedaljören.

2 november 2014 14:20

SM i luftgevärsskytte avgjordes i Trollhättan och i Umeå på lördagen. Skyttar från föreningarna i Västerviks kommun fanns på plats i Trollhättan, och för Jill Wremerth från Västerviks Skyttegille gick det allra bäst.

– Jag hoppades på medalj innan, och när jag gick upp på prispallen var jag så himla stolt. Helt makalöst skönt, sa Wremerth som vann silver i klassen veteran sittande med stöd innehållandes 62 deltagare.

Men det var inte långt ifrån att det blev ett guld. Värnamos Sören Henrysson slog Wremerth med endast sju tiondelar.

– Det skilde endast sju tiondelar även efter grundomgången, så hade jag bara skjutit ett lite bättre skott... Men jag grämer mig inte, han som vann är trevlig och jag gratulerar honom hjärtligt. Att vara tvåa i hela Sverige är inte dumt det heller, och sen så är jag ju bästa kvinnliga skytt i landet också.

Mikael Andersson från Gamleby Skyttegille vann också en medalj; ett brons i klassen veteran stående. I samma klass placerade sig Gunneboskytten Rune Andersson fyra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage