Det var hemma mot Derby den 21 december som Semen åkte på en rejäl smäll som gjorde att han tvingades bryta matchen och fick uppsöka sjukhuset.

– Han fick en rejäl blödning i mellangärdet. Skadan har blivit bättre. Han kan vara med på en del av träningarna, men när det blir matchspel får han kliva åt sidan. Han testade att spela en B-lagsmatch, men det fungerade inte, säger Tjust Bandys tränare Thomas Fransson.

– Det finns ingen anledning för oss att spela med en halvskadad spelare. Inte i det läget som vi befinner oss i just nu. Vi har helt klart ett sparkapital i Semen när han blir frisk.

Semen värvades inför den här säsongen från BK Bore där han gjorde 51 mål på 21 matcher. Hittills har Semen svarat för fem mål på sex matcher i Tjust Bandy.

– I Bore kretsade det mesta offensiva spelet runt Semen. Det gör det inte hos oss eftersom vi har flera offensiva alternativ.

Semen har delat speltiden på topp tillsammans med nyförvärvet från Åtvidaberg, Albin Wretman, som har gjort 20 mål på nio matcher.

– Kan de göra 50 mål tillsammans får vi vara nöjda. Det är sällan som de är på planen samtidigt, menar Thomas.

En anledning till att det har varit svårare för Semen att få fart på målskyttet är att de flesta motståndarna backar hem och försvarar sig när Tjust Bandy står för motståndet. I Bore kunde Semen spela mera på kontring och det gjorde att ytorna blev större.

För Tjust Bandy, som har tagit 18 av 20 möjliga poäng och toppar division 1-serien, väntar serietrean i Skirö AIK, som är tre poäng efter, på bortaplan på lördag.