Sent avgörande för VFF – efter straffmiss

Västerviks FF fortsätter att vinna i division 4. Borta mot Myrejsö/Vetlanda kom sjätte raka segern när det blev 2–1.

29 maj 2019 21:20

I och med segern så befäste VFF sin serieledning. Laget är sex poäng före Gullringen, som har en match mindre spelad, och sju poäng före Myresjö/Vetlanda.

– Det var inget skönspel från något av lagen, säger VFF:s assisterande tränare Johan Karlsson-Thörndahl.

I första halvlek var det hemmalaget som hade det mesta av spelet. Det var fysiskt starka och trycke till VFF, men som försvarade sig bra genom hela matchen.

Myresjö/Vetlanda tog ledningen med 1–0 i 16:e minuten Marko Bjedov på ett skott som studsar framför målet och ställer VFF:s målvakt Niclas Bengtson.

– I pausen pratade vi om att vi måste lyfta vårt spel samt kom närmare motståndarna i vårt presspel och det lyckades vi med, menar Johan.

VFF fick en perfekt start på andra halvlek i och med att Fredrik Lindhe nickade in kvitteringen till 1–1 i 47:e minuten.

– Även i andra halvlek var det inget skönspel, utan det var mycket kamp. Det fanns dock tendenser till bra anfall.

Segermålet till 2–1 kom i 86:e minuten genom pålitlige målskytten Artur Sejdini. Han blev fälld i straffområdet och tog själv straffen, men målvakten räddade. Artur var dock snabbt framme och kunde slå in returen.

– Vi har ett härligt go i gänget och vi känner att vi har studsarna på vår sida för tillfället. Precis som ett lag i medgång brukar ha, konstaterar Johan Karlsson-Thörndahl.

Mittfältaren Oscar Eriksson fick lämna återbud på grund av sjukdom. Han ersattes av Johan Sjökvist.

Nästa onsdag spelar VFF hemma mot IFK Oskarshamn.

Koggligan

3) Fredrik Lindhe

2) Johan Lundin

1) Artur Sejdini

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson